Stockholm Culture Awards

Svenska

Anna Carbonera, sopran, studerade sång vid Verdikonservatoriet i Milano samtidigt med sociologi vid universitetet.
Berömda operastjärnor och lärare som Renata Scotto, R. Bruson, E. Norberg-Schulz avrundade hennes professionella solistutbildning vid Master classes.
 Anna Carbonera har vunnit förstapris i flera internationella tävlingar; t ex Europaunionens Sångsolisttävling i Spoleto; Barockmusiktävlingen i Neapel och andra.
 Som solist är hon idag eftertraktad av operahus och konsertestrader över hela världen och har framträtt i Italien, Frankrike, Spanien, Schweiz, Tyskland, Ryssland; Polen m fl. med berömda orkestrar och dirigenter. I samband med mottagandet av Stockholm Culture Award gästspelar Anna Carbonera i Sverige.

 

Juryns prismotivering: 

Anna Carbonera är en värdig representant för den yngre europeiska solistgenerationen och har i kraft av sin virtuosa sångteknik, vackra sopranlyster och sceniska förmåga på kort tid blivit favorit hos den internationella publikens favorit och populär bland opera- och konserthusledningar, orkestrar och dirigenter. Hennes specialintresse är barockmusiken, men repertoaren spänner över Verdi, Puccini till nutida verk. Utan tvivel kommer vi att få höra mycket mera om och av Anna Carbonera i framtiden.